luni, 8 iulie 2013

[Recenzie] Tăcere de Becca Fritzpatrick


Produs publicat in 2012 la Litera
Data aparitiei: Septembrie 2012
Colectia Adolescenti
Tip coperta: Cartonata
Format: 150x215
Numar pagini: 336

Prezentare

Amintiri pierdute
Legaturi primejdioase
Sacrificii nebanuite
Intr-o noapte rece de septembrie, Nora Grey se trezeste singura in cimitirul din orasul ei, fara sa-si poata aminti nimic din ultimele cinci luni de viata. Crampeie din trecut, cuvinte si imagini nepamantene, fara nici o legatura cu traiul ei obisnuit, ii bantuie visele si ii dau staruitorul sentiment ca a pierdut o parte importanta din ea insasi.
Un sir de evenimente neprevazute i-l aduc alaturi pe Jev, un strain frumos, cu ochii negri ca noaptea, care o inspaimanta si o atrage in acelasi timp. El pare sa aiba toate raspunsurile si... inima ei. Cu fiecare minut pe care il petrec impreuna, relatia lor devine tot mai profunda, pana cand Nora isi da seama ca e pe cale sa se indragosteasca. Din nou.
Cand n-a mai ramas decat tacerea, oare adevarul se va putea face, in sfarsit, auzit?
Nu pierde finalul acestei povesti incredibile, in volumul al patrulea al seriei.

Recenzie

Încă de la început mi s-a părut chiar o idee bună faptul că Nora avea amnezie ,de fapt i s-a șters memoria,pentru că îmi permitea să-mi reamintesc și eu odată cu ea evenimentele din cărțile precedente.După toate lucrurile prin care a trecut Nora încearcă să revină la viața ei dinainte de incident,însă cum să facă asta când afla că Hank Miller,tatăl ei biologic și în același timp tatăl dușmancei sale din liceu,Marcie,se vede cu mama ei?Și oricât ar vrea ca viața ei să revina la normal Nora știe că trebuie să afle adevărul despre ce i s-a întâmplat.Se reîntâlnește cu Scott,un prieten nefilim,împreună cu care încearcă să îl desconspire pe Hank.Deși Nora tot vrea să adopte poziția de fată rea și curajoasă mi se pare cam nepotrivit pentru ea,mai ales că ajunge mereu chiar în mijlocul necazurilor,noroc că apare Jev,adică Patch,care o scapă întotdeauna.Ce ma dezamăgit la cartea aceasta a fost prietenia dintre Vee și Nora,mereu mi s-au părut unite însă Vee a ținut-o cam mult cu minciunle și mai este și împotriva lui Patch și  îmi pare rău pentru că mi se părea genul de prietenă trăznită care te susține în orice situație.De asemenea,Patch nu apare cu adevărat decât în a doua jumătate a cărții și  am  cam dus lipsă de momente Patch-Nora,după care sunt sigură că absolut toată lumea moare,cel puțin eu sunt înnebunită după replicile tipului...mai puțin atunci când îi spune „îngeraș”,nu prea e pe gustul meu ,poate pentru că nu prea sunt into lovey-dovey talk dar per ansamblu cartea clar merită citită.De-abia aștept să apară și ultima carte din serie deși mi-aș fi dorit să mai continue.


Citate

„Ignoranța era cea mai îngrozitoare formă de umilință și de suferință.”

„Nu părea deloc stilul lui Vee.Mai ales al noii Vee,care dezvoltase o dorință de moarte pentru tot neamul bărbătesc în general.”

„-Te-aș putea face eu să zâmbești așa,și fără TVA.”

„-Cum ai intrat?
-Întunecate sunt căile mele.
-Întunecate sunt căile Domnului.Ale tale sunt ca fulgerul.”

„-Te-am iubit cu mult înainte ca tu să te îndrăgostești de mine.E singurul capitol la care te-am întrecut și o să-ți amintesc asta cu fiecare ocazie.”

„-Sunt oficial îndrăgostită de așternuturile tale,
-Ele sunt singurele lucruri de care ești îndrăgostită?
-Nu.Și de salteaua ta.”Nu uitați să participați la Summer Giveaway unde puteți câștiga cele trei cărți din serie apărute în România!

Also,îmi cer scuze pentru faptul că recenzia este atât de scurtă și de neinspirată dar după ce mi s-a oprit laptopul de trei ori în timp ce încercam să o scriu,mi s-a cam dus tot chefu.


2 comentarii:

Eu am citit doar primele 2 volume si nu pot sa zic ca mi-a placut prea mult.E draguta seria dar nu e printre favoritele mele.

Este superba aceasta serie si imi doresc din tot sufletul sa ii descopar tainele citind-o.

Trimiteți un comentariu